Verhuisofferte aanvragen Verhuisbedrijf & Studenten Verhuisservice

Verhuistips

35 Handige verhuistips!

35 verhuistips hebben de professionals van Topverhuizen helemaal gratis voor u samengesteld

Het beschermen van uw inboedel is het begin van een succesvolle verhuizing. Als onze verhuizers beginnen met een verhuizing, zal er altijd eerst gecheckt worden of alles goed is ingepakt, want alleen dan kun je spreken over een goede voorbereiding. Mocht u de verhuizing zelf regelen, dan is het ook belangrijk dat uw inboedel transportwaardig is ingepakt voor de veiligheid van uw waardevolle spullen en meubels. Hier volgt een kleine lijst met 35 tips voor uw verhuizing:


1 – Stel een verhuisplan op, een goede voorbereiding is het halve werk.

2 – Demonteer grote meubels enkel indien het echt nodig is, dat scheelt u veel tijd en werk. Indien u meubels toch gaat demonteren, maak er eerst foto’s van, zo gaat het makkelijker bij het monteren ervan. Bewaar kleine onderdelen zoals schroeven in boterhamzakjes.

3 – Neem alle meterstanden op bij vertrek.

4 – Bescherm kras gevoelige meubels met stretchfolie.

5 – Doe uw televisie in de originele doos of pak het in met noppenfolie.

6 – Voor uw bankstel en matras zijn speciale beschermhoezen te koop.

7 – Ontdooi uw koel-/vrieskast enkele dagen van te voren.

8 – Haal losse elementen uit de koel-/vrieskast en plak de deur(en) dicht.

9 – Maak een box met spullen die belangrijk zijn voor de eerste dag.

10 – Neem niet alles mee, kijk naar wat u echt nodig heeft, wat u ruim van tevoren al te koop kunt zetten en anders weg kunt geven.

11 – Begin ruim op tijd, bijvoorbeeld 4 weken voor de verhuizing plaatsvindt. Begin met inpakken en indien u al een opslagruimte heeft, begin alvast met het verhuizen van kleine spullen.

12 – Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer u weer gaat uitpakken. Zorg dat u veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen te schrijven wat er in zit.

13 – Begin met het meten van grotere spullen waarvan u niet meer zeker weet of het wel door de deur kan van uw huidige woning of nieuwe woning, zodat u ruim van tevoren weet of u wel of geen verhuislift nodig heeft bij uw verhuizing om die spullen via uw raam naar binnen/buiten te krijgen.

14 – Indien u besluit zelf uw verhuizing te regelen zonder een verhuisbedrijf daarvoor in te huren, probeer dat buiten de zomer te regelen. Het is dan veel te warm om uw spullen op en neer te sjouwen.

15 – Geef elke doos een nummer, houd een lijst bij waarin u vermeld waar elke nummer naartoe moet: bijv.; nummer 5 zolder, nummer 6 eigen slaapkamer, nummer 7 slaapkamer dochter, nummer 8 keuken en ga zo maar door.

16 – Indien u de verhuizing door een verhuisbedrijf laat regelen, houd uw documenten dan bij u in de handbagage en zorg ervoor dat er geen waardevolle spullen aanwezig zijn zoals geld, juwelen, dure apparatuur etc.

17 – Verhuis uw wasmachine altijd met een vastgezette trommel.

18 – Zet kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos, houd er rekening mee dat u ze niet zo vult dat ze tijdens vervoer kunnen omvallen, maar vul ze op een manier dat ze stevig blijven staan in de doos.

19 – Vul uw onvolledige dozen met vulmateriaal, denk aan handdoeken etc. zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg dus dat u voldoende vulmateriaal heeft om uw dozen te vullen.

20 – Sluit alle dozen goed, kleef ze dicht en zorg dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Plaats zwaardere spullen onderaan de doos, en lichtere spullen bovenaan. Een vuistregel; hoe zwaarder de voorwerp, hoe kleiner de doos moet zijn.

Download de verhuistips!

21 – Stop niet teveel of te zware spullen in de bureau/kast laden, dat zorgt meestal voor schade op tijdens de verhuizing, haal spullen die kunnen lekken en breken het liefst eruit en doe de kastjes op slot en houd de sleutels in de handbagage.

22 – Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze tegen stoten te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos en goed worden gestapeld. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en plaats geen scherpe voorwerpen met kwetsbare voorwerpen samen. Geef altijd op die dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

23 – Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze en op andere manier gevaarlijke stoffen kunt u het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als u ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan bent u hiervoor wettelijk aansprakelijk.

24 – Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plakt u vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.

25 – Verpak kostbare kleden in nette dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook goed in plastic zakken gevuld worden. Kleding kunt u zo uit de kast in garderobedozen hangen.

26 – Plak doosjes medicijnen met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als u medicijnen nodig heeft, moet u het nodige apart houden voor de verhuisdag.

27 – Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen moet u voorzichtig inpakken.

28 – Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als u deze nog heeft. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken, laken of handdoeken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat het apparaat vast zit. Pak snoeren apart in en geef voor uzelf duidelijk aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak of doos.

29 – Zorg ervoor dat u voor op de dag van de verhuizing uw parkeerplaats gereserveerd heeft. Dit voorkomt onnodig veel meer lopen. Een reservering kan via uw plaatselijke gemeente, doe dat ruim van tevoren!

30 – Indien u een ladderlift nodig heeft voor uw verhuizing, zorg ervoor dat ook die op een parkeerplaats voor de woning(en) geplaatst kan worden.

31 – Heeft u veel dozen en u regelt uw verhuizing zelf, regel dan een trolley! Die zijn meestal te huur in een bouwmarkt.

32 – Het is van belang uw nieuwe adres op tijd te wijzigen, zodat post niet naar het oude adres wordt gestuurd. Doe dat tijdig voor uw verhuizing.

33 – In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een bepaalde financiële regeling. Zo kunt u, als u een uitkering ontvangt, in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Ook kan het mogelijk zijn om een verhuiskostenvergoeding van uw werkgever te ontvangen, onderzoek dus voor uw verhuizing uit wat voor uw verhuizing van nut kan zijn!

34 – De planning van een verhuizing is erg belangrijk, want niets is zo erg als dat u op het laatste moment erachter komt dat u iets bent vergeten. Gebruik onze checklist en verhuistips, print deze uit en vink aan wat u al heeft gedaan en ontdek wat u nog moet doen.

35 – Misschien wel de belangrijkste tip die wij u mee kunnen geven, is om uw tijd te nemen. U kunt zelf verhuizen of de verhuizing uitbesteden. Het is verstandig om beide opties goed te vergelijken. In veel gevallen kan uitbesteden een betere optie zijn. Vraag direct een offerte aan om te controleren wat u aan diensten gebonden wordt voor welke prijs.

Wilt u uw verhuizing door een bedrijf laten doen?

Topverhuizen streeft altijd naar het bieden van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs!

Kijk voor meer informatie op www.topverhuizen.nl en vraag geheel, en vrijblijvend een GRATIS verhuisofferte aan!
U kunt ons ook iedere dag telefonisch bereiken van 08:00 t/m 20:00 op het nummer: 085 – 4016 407.
Of stuur ons uw vraag per e-mail naar info@topverhuizen.nl en u ontvangt dezelfde dag nog een reactie. Bijvoorbeeld in de vorm van nog meer verhuistips!

TOP VERHUIZEN

Heeft u vragen? Of wilt u vrijblijvend advies?

Het team van Top Verhuizen staat graag voor u klaar.

Bel ons

Verhuisbedrijf | Studenten Verhuisservice