Verhuisofferte aanvragen Verhuisbedrijf & Studenten Verhuisservice

Hoe verhuis ik mijn TV?

Een TV verhuizen

Een grote TV verhuizen doet u zo

Een TV verhuizen

Bij een verhuizing heeft u ongetwijfeld ook veel elektronische spullen te verhuizen. Deze zaken behoren vaak tot de duurste spullen die verhuisd moeten worden, dus enige voorzichtigheid en handigheid is hiervoor wel geboden. In dit artikel het antwoord op de vraag hoe u het beste uw tv set kunt verhuizen zonder dat u de tv (onherstelbaar) beschadigd.

Met hoeveel personen moest u vroeger een tv verhuizen?

De televisies van vroeger waren altijd een crime om te verhuizen. Deze tv’s waren dan wel kleiner, maar wel logger en zwaarder door het enorme gewicht wat achter aan de tv bevestigd zat. U had wel minimaal vier personen nodig om de beeldbuis te verplaatsen!

Hoeveel personen heeft u nu nodig om een tv te verhuizen

Om uw moderne tv te verhuizen kunt u overigens ook wel wat hulp gebruiken. Het gewicht is nu niet het probleem (al kunnen de moderne tv’s overigens ook best zwaar zijn), maar wel het volume. Veel moderne tv’s zijn dusdanig groot dat ze onhandig zijn om ongeschonden over te brengen. Wat helpende handen om u heen kunnen hierbij zeker van dienst zijn. Voor de verhuizing van een moderne tv kunt u ook het beste die drie paar handen weer vragen.

Maak een handzaam pakket van uw tv

Voordat u de tv gaat vervoeren is het verstandig om de tv eerst in te pakken. Het beste is om hiervoor de originele verpakking te gebruiken. Hier past de tv het beste in en deze verpakking zal de meeste bescherming bieden. Met de originele gebruiksaanwijzing weet u ook hoe u de tv op de nieuwe locatie weer moet aansluiten. Heeft u dat niet, dan is het raadzaam om eerst een foto te maken van de aansluitingen om en hoop puzzelwerk te voorkomen.

Vanzelfsprekend begrijpen we dat de kans groot is dat u niet alle originele verpakkingen heeft bewaard voor het geval u een keer besluit te verhuizen. In dat geval zult u de tv op een alternatieve wijze moeten verpakken. Hiervoor kunt u het beste lakens en dekens gebruiken om de tv in te verpakken. Dit “bedje” zorgt voor een optimale bescherming tegen vallen en stoten. Deze dekens kunt u het beste op een vlakke, en stevige ondergrond leggen. Hierop kunt u de tv recht neerzetten. Daarna kunt u de tv van onderaf inpakken alsof u een groot cadeau aan het maken bent.

Met een goede tape (duct tape) kunt u van het geheel één pakket maken. Let hierbij op dat u geen tape bevestigd aan het apparaat zelf, dit kan voor beschadigingen zorgen. Met deze tape kunt u ook handige handvaten maken, om zo het dragen wat te vergemakkelijken. Let op dat deze constructie wel betrouwbaar is! Om de tv goed in te kunnen pakken kunt u eigenlijk wel wat hulp gebruiken. Eén persoon kan de tv verpakken, terwijl een andere persoon er een “handzaam”pakket van maakt.

Hoe u het beste uw tv set kunt verhuizen

Als de tv volledig is ingepakt kunt u het pakket voorzichtig gaan verplaatsen. Hierbij wat tips hoe u het beste uw tv set kunt verhuizen: De tv moet rechtop vervoerd worden door mensen die het gewicht kunnen tillen. Het is zeker niet goed om de televisie met het scherm op de grond te zetten, ondanks dat de tv ingepakt is. Voor het verplaatsen van het scherm kunt u een karretje gebruiken, mits de ondergrond wel vlak is anders moet de tv te veel bonken opvangen. Dit is slecht voor de elektronica.

Het is een goed idee om de tv in een luxe auto te vervoeren, al is dit (gezien de maat) niet altijd mogelijk. In dat geval is het goed om de tv tegen één van de wanden van de verhuiswagen te bevestigen. De tv mag vanzelfsprekend niet schuiven of los kunnen trillen maar dit kunt u voorkomen met een juiste bevestiging. U kunt hiervoor andere meubelstukken gebruiken. Zorg er hierbij wel voor dat scherpe punten (zoals hoeken van verhuisdozen) de tv niet alsnog kunnen beschadigen. Op de weg (bij een eventuele noodstop) kan er altijd lading verschuiven.

Uw tv set laten verhuizen

Ziet u het, -ondanks al deze adviezen- niet zitten om uw tv set zelf te verhuizen, dan kunt u het altijd laten doen. Topverhuizen is een low budget verhuisbedrijf die u al deze zorgen uit handen kan nemen. Wij kunnen de volledige verhuizing voor u verzorgen maar kunnen u ook helpen met het verhuizen van losse meubelstukken zoals uw koelkast, wasmachine of tv set. Neem contact met ons op om onze mogelijkheden te bespreken.

Hoe verhuis ik mijn TV?
5 (100%) 1 vote

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verhuisbedrijf | Studenten Verhuisservice