Verhuisofferte aanvragen Verhuisbedrijf & Studenten Verhuisservice

Hoe verhuis ik mijn koelkast?

Hoe verhuis ik mijn koelkast?

Hoe verhuis ik mijn koelkast?

Koelkast verhuizen, hoe doe ik dat?

Iedere verhuizing kent zo zijn uitdagingen. Vooral het verhuizen van het grote meubilair is soms best lastig om voor elkaar te krijgen. Denk maar eens aan uw koelkast. Deze koelmachine is met het grote volume en het zware gewicht moeilijk te verhuizen. U bent zeker niet de eerste die voor een verhuizing worstelt met vraagstukken als “hoe verhuis ik mijn koelkast?” ”Hoe kan ik ‘m het beste vervoeren?” en “Wanneer kan ik haar weer gebruiken?”. Het verhuizen van een koelkast vraagt wat handigheid, het juiste gereedschap en inzicht.

 

Hieronder 7 stappen om uw koelkast op de juiste manier te verhuizen.

Zorg dat de koelkast leeg is

Als eerste is het van belang om te zorgen dat het leeg is. Dit lijkt logisch maar er zijn genoeg mensen die dit vergeten. Vandaar deze opmerking. U kunt wellicht gebruik maken van de “koelruimte” van vrienden of bekenden of wat spullen in een koelbox vervoeren als u deze voedingsmiddelen later op de dag wenst te gebruiken.


Meet de maten op voordat u gaat verhuizen

Meten is weten. Het is verstandig om de afmetingen van de koelkast vast te stellen voordat u de het gaat verplaatsen. Dit voorkomt een hoop frustratie als u “de verkeerde” kant oploopt met het zware gewicht. Daarnaast kunt u uw keuze voor het vervoermiddel aanpassen op deze maten.


Zorg dat je het juiste materiaal verzamelt voor het verhuizen ervan

Niets is zo vervelend als er tijdens het verhuizen van de koelkast achter te komen dat er materiaal ontbreekt. Daarom is het goed om vooraf het benodigde materiaal te verzamelen. Denk hierbij aan een karretje om de koelkast op te zetten (dit scheelt veel tilwerk), touw of tape, een schaar, handdoeken en schoonmaakartikelen.


Haal de stekker er op tijd uit

Een koelkast/ diepvriescombinatie heeft tijd nodig om te ontdooien. Hiervoor moet u de stekker er op tijd uit halen. Een gemiddelde combinatie heeft wel 6 tot 8 uur nodig om te ontdooien. Het is dan ook het beste om dit ‘s nachts te doen, dan kunt u haar ‘s morgens voor vertrek nog even aflappen om schoon en vooral droog te maken.


Verzegel de deuren van de koelkast

Als u de koelkast wat naar voren haalt, kunt u met een touw of plakband de deuren vastmaken. Door het verzegelen van de deuren voorkomt u dat deze openklappen tijdens het vervoer en hier onnodig beschadigingen door komen. Als ze toch vrij van de muur is, kunt u haar ook direct aan alle kanten schoonmaken. Vaak komt u daar tijdens de dagelijkse schoonmaak niet bij. Een schone koelkast verhuist nét even lekkerder.


(Ver)plaats het naar de nieuwe plek

U kunt nu de koelkast op het karretje (ook wel dolly of hondje genoemd) plaatsen als u daarover beschikt. Om het wat makkelijker te kunnen tillen zijn er verhuisbanden verkrijgbaar. Het is aan te raden om het verplaatsen van de koelkast met meerdere personen te doen. Meerdere handen maken “licht” werk.

Het is belangrijk om de koelkast zoveel mogelijk rechtop te vervoeren. Bij het vervoer kan de koelkast licht gekanteld worden maar vooral niet te veel. Als de koelkast neergelegd wordt, bestaat er een mogelijkheid dat er olie in het koelelement loopt met het gevaar dat de koelkast onherstelbaar beschadigd raakt. Een persoon kan de voorkant pakken en een tweede persoon kan de achterkant tillen. Een derde persoon kan te hulp schieten als daartoe behoefte is. Als de koelkast over een trap moet is het raadzaam om dit rustig aan, tree voor tree, te doen met de onderkant naar beneden.


Geeft de koelkast even wat rust

Als de koelkast op de nieuwe plaats staat, is het niet verstandig om de koelkast direct aan te zetten. Voordat u de stekker in het stopcontact steekt, is het goed om de koelkast zo’n 2 á 3 uur te laten staan. Gedurende deze tijd geeft u de vloeistoffen weer de mogelijkheid om terug in de compressor te stromen. Dit is zeer belangrijk voor het koelingmechanisme.

Als de stekker weer in het stopcontact zit, heeft het nog enige tijd nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Hoe lang dit duurt, is per merk verschillend. Dit kan soms wel een paar dagen duren.


Uw koelkast door een erkend verhuisbedrijf laten verhuizen 

Hoewel het eenvoudig lijkt, is het vrij lastig om een koelkast op de juiste manier te verhuizen. Een verkeerde manier van verhuizen kan blijvende schade veroorzaken. Als u na deze “hoe verhuis ik mijn koelkast?” instructies nog niet helemaal zeker bent dat u ‘m op de juiste manier kunt verhuizen is het wellicht verstandig om dit aan een erkend verhuisbedrijf over te laten. Topverhuizen zorgt voor vakwerk tegen een betaalbare prijs. Wij laten u en uw spullen niet vallen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende verhuisofferte.

Hoe verhuis ik mijn koelkast?
5 (100%) 6 votes

Verhuisbedrijf | Studenten Verhuisservice